قبل از معرفی بهترین وب سایت که دوره و امنیت شبکه را آموزش میدهد بد نیست نگاهی به تعریف امنیت شبکه بیندازیم.
به نقل از ویکی پدیا امنیت شبکه (به انگلیسی: Network Security) شامل مقررات و سیاستهای گرفته شده توسط مدیریت شبکه است که به منظور جلوگیری و نظارت بر دسترسی غیرمجاز، سوء استفاده، اصلاح، یا ایجاد محدودیت در شبکههای کامپیوتری و منابع قابل دسترس در شبکه، تدوین و اعمال میگردد.
عبارتهای «امنیت شبکه» و «امنیت اطلاعات» اغلب به جای هم مورد استفاده قرار میگیرند. عدم آشنایی بسیاری از کاربران و کارکنان سازمانها، به نفوذگران کمک میکند تا به راحتی وارد یک شبکه کامپیوتری شده و از داخل آن به اطلاعات محرمانه دست پیدا کنند یا این که به اعمال خرابکارانه بپردازند. هر چه رشد اینترنت و اطلاعات روی آن بیشتر میشود نیاز به اهمیت امنیت شبکه افزایش پیدا میکند. امنیت شبکه بهطور کلی برای فراهم کردن امکان حفاظت از مرزهای یک سازمان در برابر نفوذگران (مانند هکرها) به کار میرود. برای تأمین امنیت بر روی یک شبکه، یکی از بحرانیترین و خطیرترین مراحل، تأمین امنیت دسترسی و کنترل تجهیزات شبکه است. تجهیزاتی همچون مسیریاب، سوئیچ یا دیوارهای آتش. با این حال، امنیت اطلاعات به صراحت بر روی محافظت از منابع اطلاعاتی در برابر حمله ویروسها یا اشتباهات ساده توسط افراد درون سازمان متمرکز شدهاست و برای این منظور از تکنیکهای جلوگیری از از دست رفتن دادهها (DLP) بهره میبرد. یکی از این تکنیکها، تقسیمبندی شبکههای بزرگ توسط مرزهای داخلی است.
مفاهیم امنیت شبکه
امنیت شبکه از تصدیق هویّت کاربر و معمولاً توسط یک نام کاربری و یک رمز عبور آغاز میشود. از آنجایی که این موضوع تنها نیازمند به یک چیز در کنار نام کاربری (یعنی رمز عبور) است، لذا گاهی اوقات تحت عنوان «احراز هویت تک عامله» نامیده میشود. با «احراز هویت دو عامله» برخی از چیزهایی که شما دارید، نیز استفاده میشود (به عنوان مثال یک توکن امنیتی یا قفل سختافزاری، یک کارت ATM یا تلفن همراه شما)، یا با «احراز هویت سه عامله» بعضی از چیزهایی که معرف شماست نیز استفاده میشود (مانند اثر انگشت).
پس از تصدیق هویت، دیوارآتشین (فایروال) اجرای سیاستهای دسترسی را اعمال میکند؛ از قبیل اینکه چه خدماتی مجاز هستند که در دسترس کاربران شبکه قرار بگیرند. اگر چه برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز، این اجزاء ممکن است برای بررسی اجزای مضر بالقوه، مانند کرمهای کامپیوتری یا تروجانهایی که از طریق شبکه منتقل میشوند، شکست بخورند. نرمافزارهای آنتی ویروس یا سیستمهای پیشگیری از نفوذ (IPS) کمک شایانی به شناسایی و مهار عملکرد چنین نرمافزارهای مخربی میکند. یک سیستم تشخیص نفوذ مبتنی بر آنومالی نیز ممکن است بر شبکه و ترافیک موجود در آن از حیث محتوا یا رفتار ناخواسته و مشکوک یا سایر ناهنجاریها نظارت داشته باشد تا از منابع محافظت کند؛ به عنوان مثال از حمله ممانعت از سرویس دهی یا دسترسی به فایلهای کارمندی در زمانهای غیر متعارف. حوادث منحصربهفردی هم که در شبکه رخ میدهد ممکن است به منظور بازبینی و تجزیه و تحلیل سطح بالاتر در آینده، ثبت گردد.
انواع و منابع تهدیدهای شبکه
در حال حاضر ما آنقدر اطلاعات در زمینه شبکه گذاری داریم که میتوانیم وارد جنبههای امنیتی آن شویم. اول از همه ما وارد انواع تهدیدهایی که شبکه با آنها مواجه است میشویم و آنگاه برخی از کارهایی که میتوانیم برای حفاظت از خود در مقابل آنها انجام دهیم، توضیح میدهیم.
Denial-of-Service
احتمالاً حملات DoS خطرناکترین تهدیدها است. آنها بدین دلیل خطرناکترین هستند که به آسانی میتوانند اجرا شوند، به سختی رهگیری میشوند (برخی مواقع غیرممکن است)، و سرپیچی از درخواست حملهکننده آسان نیست حتی اگر این درخواست غیرقانونی باشد.
منطق یک حمله DoS ساده است. درخواستهای زیادی به ماشین ارسال میشود که از اداره ماشین خارج است. ابزارهای در دسترسی در محافل زیر زمینی وجود دارد که که این کار را به صورت یک برنامه در میآورند و به آن میگویند در چه میزبانی درخواستها را منتشر کند.
برخی کارهایی که میتوان برای کاهش خطر مواجه شدن با یک حمله DoS (رد درخواست) انجام داد عبارتند از:
عدم اجرای خدمات قابل مشاهده به صورت جهانی در نزدیکی ظرفیت اجرایی
استفاده از فیلترینگ بسته برای جلوگیری از بستههای جعل شده در ورودی به فضای آدرس شبکه شما.
مشخصاً بستههای جعلی شامل آنهایی هستند که ادعا میکنند از طرف میزبان شما آمدهاند و بر اساس RFC1918 برای شبکههای خصوصی و شبکه loopback آدرس دهی شدهاند.
موارد مربوط به امنیت سیستمهای عامل میزبان خود را به روز کنید.
دسترسی غیرمجاز
دسترسی غیرمجاز یک واژه سطح بالا است که میتواند به انواع مختلف حملات مرتبط باشد. هدف از این نوع حملات دسترسی به برخی منابع است که ماشین شما نبایستی آن را در اختیار حمله کنندگان قرار دهد.
تخریب اطلاعات
برخی از مهاجمهان به آسانی با افرادی همکاری میکنند که دوست دارند همه چیز را از بین ببرند. در چنین حالتی، تأثیر روی توان محاسباتی شما و در نتیجه شرکت شما، میتواند چیزی کمتر از یک حریق یا بلایای دیگری باشد که باعث میشود تجهیزات محاسباتی شما بهطور کامل تخریب شوند.
اجرای فرامین غیرقانونی
مشخص است که یک فرد ناشناس و غیر مطمئن نبایستی بتواند فرامین را روی ماشینهای سرور شما اجرا کند. دو طبقهبندی عمده امنیتی برای این مشکل وجود دارد: دسترسی کاربر معمولی و دسترسی مدیریت. یک کاربر معمولی میتواند تعدادی از موارد سیستم را اجرا نماید (همانند خواندن فایلها، ارسال ایمیل به سایر افراد و غیره) که افراد مهاجم قادر به اجرای آنها نیستند.
معرفی وب سایت تهران ترین (https://tehrantrain.com/)
وب سایت تهران ترین یا به عبارت بهتر باشگاه تهران ترین از سال ۱۳۹۷ تاسیس گردید و خدمت دهی این وب سایت بیشتر در موارد زیر است:
۱ – تولید ویدیوهای آموزشی با کیفیت به صورت رایگان برای همه کاربران وب سایت
۲ – ارائه تمرین برای ویدیو های آموزشی و برگزاری جلسه های آنلاین حل تمرین از طریق سرویسهای اینترنتی مثل اسکایپ
۳ – برگزاری دوره های آموزشی شبکه به صورت ویدیویی، همراه با پشتیبانی آنلاین و نامحدود از طریق تلگرام،واتساپ و اسکایپ
۴ – ارائه مشاوره آموزشی و شغلی به دو روش رایگان ( ویدیو های از قبل تولید شده در وب سایت ) و غیر رایگان ( تلفنی، اینترنتی و حضوری )
۵ – ارائه بورس آموزشی به بهترین اعضای باشگاه که از طریق آزمون آنلاین و مصاحبه فنی انتخاب می شوند
۶ – برگزاری دوره های مرتبط با بازار کار شبکه و امنیت:
دوره مدیریت زمان – انگلیسی برای متخصص شبکه – دوره مدرس بین المللی
۷ – برگزاری دوره های کارآموزی شبکه و امنیت:
در تهران ترین چه دورههایی برگزار میشود؟
- دورههای آموزشی امنیت شبکه
- دوره آموزش نتورک پلاس
- آموزش سیسکو
- دوره آموزشی سکیوریتی پلاس
- آموزش امنیت شبکه
- آموزش پایتون
- دوره های آِموزشی امنیت سایبری
- دوره های آموزشی هک و امنیت
اگر علاقه مند به امنیت و شبکه هستید و میخواهید به صورت کاملا اصولی و حرفهای یادگیری داشته باشید کافی است بر روی لینک زیر کلیک کنید.